Reisverslagen 18/19-04-2012
Door: eefjebroos
Blijf op de hoogte en volg Eefje
18 April 2012 | Ghana, Accra
Reisverslagen 18/19-04-2012
Reisverslag 18-04-2012
Vandaag was de laatste gewone stage dag. Ik heb vandaag weer met 1klas spijkerpoepen gedaan en de kinderen vonden het super leuk om te doen. Rond 11:00 gingen de kinderen weer buiten spelen want ze gingen weer wachten tot de examens begonnen. We hebben nog even gespeeld met de kinderen en zijn om 12:00 naar huis gegaan want de examens gingen toen van start. Thuis heb ik niks meer gedaan ik ben meteen naar het zwembad gegaan omdat het een hele warme dag was. S avonds hebben we thuis gegeten en lekker niks gedaan, ik heb film gekeken en ben op tijd gaan slapen.
Reisverslag 19-04-2012
Vandaag was mijn laatste stage dag, het hoofd van de school had gisteren gevraagd wat we vandaag wilde doen. Wij hadden ge zegt dat we met de kinderen wilde dansen. En geloof het of niet maar het hoofd van de school heeft zelfs in een dag muziek boxen kunnen regelen. Er stond een hele oude computer en er lagen draden over het schoolplein het was prachtig om te zien hoe ze met deze oude spullen werkte. Het koste even tijd om alle draden doet te leggen zodat de muziek niet stoorde maar daarna was er goede muziek. De kinderen begonnen meteen volop te dansen het was echt super om te zien dat zelfs de alle kleinste kinderen al om Afrikaans kunnen dansen. Na ongeveer 1uur ging de muziek even uit, de kinderen verzamelde zich in lange rijen. Ik wist niet wat er ging gebeuren dus keek vol bewondering wat er ging gebeuren. Na ongeveer 5minuten wat het mij duidelijk, de kinderen gingen bidden en zingen, dit was super mooi om te zien en ik heb het gelukkig goed kunnen filmen. Na het binnen kregen ze uitleg over de dag, het was onze laatste dag dus kinderen mochten de hele dag eigen eten en drinken mee nemen, ze mochten dansen en spelen.
Wij gingen even pauze houden bij het vrouwtje waar wij altijd gaan zitten tijden de pauze. 2 weken geleden was daar een baby’tje geboren, de moeder van het kindje kwam naar buiten met de baby en gaf hem aan ons. We mochten hem allemaal even vast houden, dit was echt super leuk het kindje was prachtig en erg rustig, ik zou hem zo mee naar Nederland willen nemen!!!!!
Na onze pauze waren alle kinderen lekker druk bezich, ik ben meteen samen met een student posters op gaan hangen. Ik had namelijk van de AlberHein muppet posters gekregen, deze pasten goed in de ongezellige lokaaltjes. De juffen van de klasjes waren erg blij me de posters en de kinderen stonden erbij te springen, het was fijn om te zien dat ze blij zijn met zo iets kleins. Ik heb het meisje dat mij geholpen heeft een setje wenskaarten gegeven van de muppets, ze voelde zich helemaal vereerd en wilde meteen vol trots met mij op de foto. Verder hadden ze nog een dans bettel georganiseerd, alle kinderen stonden in een grote kring en gingen steeds tegen elkaar dansen. Weer verbaasde ik me er over hoe goed de kinderen kunnen dansen.
Nadat een tijdje werden alle kinderen bij elkaar geroepen zodat wij onze andere cadeautjes konden geven. We hadden een heleboel potloden, stiften, pennen, ballen, ballonnen, springtouwen, schriften en veel meer dingen gegeven. De kinderen en de docenten waren er super blij mee. Daarna hebben we afscheid genomen en hebben alle kinderen ons bedankt.
Op de terug weg naar huis heb ik aan de kindjes die ik onderweg tegenkwam kleine knuffeltjes gegeven. De moeders en de kinderen waren er erg blij mee en lachte vriendelijk naar me.
Thuis heb ik meteen alle foto’s en filmpjes bekeken ze waren echt allemaal goed. Verder heb ik mailtjes gelezen en verder niks meer gedaan. s avonds hebben we weer lekker thuis gegeten en heb ik na het eten foto’s uitgezocht en op internet gezet. Verder heb ik deze avond niks meer gedaan.
Reisverslag 18-04-2012
Reisverslag 19-04-2012