21/22/23/24/25-04-2012
Door: eefjebroos
Blijf op de hoogte en volg Eefje
21 April 2012 | Ghana, Accra
Reisverslagen 21/22/23/24/25-04-2012
Reisverslag 21-04-2012
Vandaag heb ik lekker uitgeslapen tot 10:00. Ik ben opgestaan en heb lekker gegeten en ben ik in mijn pyjama mijn verslagen gaan maken. Tijdens het computeren heb ik de was gedaan en lekker rustig aan gedaan. Na de middag ben ik pas gaan douche en heb ik me omgekleed. Rond 15:00 was iedereen klaar met wat hij/zij moesten doen, en zijn we met zijn alle naar te zwembad gegaan. Daar hebben we gezellig gepraat en met een bal in het water spelletjes gedaan. Om 17:00 ben ik weer naar huis gegaan want ik had besloten om deze avond in Accra te gaan stappen. Dus ben ik thuis mijn spullen gaan pakken en ben ik samen met Mick naar Accra gereisd. Daar aangekomen zijn we meteen onze spullen weg gaan brengen naar ons slaapadres. Daarna zijn we door gegaan naar het café waar we af hadden gesproken met andere huisgenoten en andere Nederlandse mensen. De avond was erg gezellig en rond 01:00 zijn we naar bed gegaan.
Reisverslag 22-04-2012
Vandaag kon ik helaas niet goed uitslapen, ik vond namelijk de kamer waarin ik lag niet echt fijn. Naja het was niet echt een kamer het was een slaap zaal waar ik met meerdere op een kamer sliep. Rond 9:00 zijn we uit bed gegaan en heb ik me opgefrist. Nadat we klaar waren zijn we Accra in gegaan om wat te ontbijten en de drinken. We zijn uitgekomen bij een smootie bar waar we lekker wat hebben gedronken, daarna zijn we naar de KFC gegaan en hebben we daar frietjes gegeten. Daarna zijn we met de taxi richting Thema gegaan en vanuit daar door met de taxi naar Ada Foah. Thuis aangekomen heb ik me even omgekleed en zijn we naar het zwembad gegaan. Het was deze dag lekker weer dus ik kon lekker zonnen. Rond 17:00 heb ik nog spaghetti gegeten bij het zwembad en rond 18:00 zijn we naar huis gegaan. Daar hebben ik nog wat op de computer gezeten en heb ik s avonds film gekeken.
Reisverslag 23-04-2012
Vandaag werd ik wakker met een misselijk gevoel, ik ben opgestaan en heb wat gegeten. Ik dacht dat de misselijkheid wel zal zakken, maar helaas de misselijkheid bleef aanhouden. Ik ben meteen weer terug mijn bed ingedoken, helaas heb ik later nog voermoeten geven en kreeg ik flinke hoofdpijn. Ik ben heel de dag in bed blijven liggen. Dit was echt niet fijn, want helaas ik had heel de dag geen stoom, hierdoor kon de waaier niet aan en had ik het dus super warm. Toen het weer een stukje beter ging heb ik in bed een filmpje gekeken maar ik had weer pech want halverwege de film stopte de computer omdat hij leeg was. Verder ben ik heel de middag alleen thuis geweest dus heb ook niet veel andere dingen kunnen doen.
Rond 16:00 kwamen er weer een paar huisgenootjesthuis dus had ik weer wat aanspraak. S avond heb ik alleen wittereis en een ananas gegeten. Daarna ben ik meeteen weer mijn bed in gekropen, ik heb nog geskypt en heb ik de film afgekeken.
Reisverslag 24-04-2012
Vannacht had ik helaas erg slecht geslapen, ik was veel wakker en had steeds een misselijk gevoel. Toen ik opstond voelde ik me nog steeds niet lekker, maar vandaag hadden we zomerkamp dus ik moest er uit om mee te doen. Hier had ik namelijk veel zin in en ik was benieuwd hoe het was om hier een kamp te houden. Helaas has ik in de ochtend veel hoofdpijn dus heb ik niet veel mee geholpen, ik heb wel overal gekeken en heb foto’s gemaakt. Er waren meer kinderen gekomen dan we hadden verwacht, dus dit was positief. Voor we begonnen met de spelletjes kregen de kinderen eerst allemaal een shirt, hierop stond de slogan voor het kamp(i am kind, i am smart, i am important).
Daarna hebben we de kinderen in groepen verdeeld, dit ging alleen helaas niet goed want de kinderen waren erg enthousiast en wilde dus overal rennen en spelen. Toen het uiteindelijk gelukt was zijn we meteen begonnen met de spelletjes. We hebben 5 spelletjes met de kinderen gedaan, spijkerpoepen, bowlen, zaklopen, touwtrekken en water halen. Dit was erg leuk de kinderen deden overal enthousiast mee en reden vrolijk rond. Nadat we de spelletjes hadden afgerond zijn we boterhammen met pasta gaan smeren, deze hebben we uitgedeeld aan de kinderen. Dit was echt super moeilijk om te doen, alle kinderen wilde het hebben hebben hebben. We werden echt helemaal omver gelopen voor een boterham. Gelukkig waren er Ghaneese mensen die ons hielpen, want zei krijgen de kinderen wel rustig. Naar ons luisteren de kinderen niet goed omdat ze weten dat wij niet slaan.
Na dat iedereen wat lekkers had gegeten, hebben we ze naar huis gestuurd en hebben wij nog even op Maranatha gezeten. Rond 15:00 zijn we met de boot terug naar Ada Foah gegaan. Ik heb daar even de afwas gedaan en ben nog even naar het zwambad gegaan.
S avond hebben we lekker pannenkoeken gegeten en heb ik film gekeken.
Reisverslag 25-04-2012
Vandaag ging de wekker om 7:00, ik schrok wakker en was nog erg moe. Het koste me veel moeite om uit bed te komen, maar wat moet dat moet. Rond 8:30 was iedereen klaar om te gaan. Samen met Sjors en Fieke gingen we naar straat om een taxi te regelen. Tijdens het wachten op de taxi werd de lucht donkerder en donkerder. Uiteindelijk was hij helemaal zwart en besloten we snel naar huis te gaan om te kijken wat het weer doet. We stapte net binnen en het begon super hard te regenen!!!!! we hebben snel alles binnen gehaald en zijn met zijn alle gezellig in de woonkamer gaan zitten. Na een paar minuten viel de stroom uit, om het gezellig te maken hebben we een kaarsje aan gestoken en hebben thee gedronken. Het bleef erg lang hard regenen, na een tijdje begon het ook flink te onweren. Dit vond ik minder fijn want ik ben super bang voor onweer.
Na een tijdje besloten we het kamp te verzetten naar morgen, iedereen is iets voor zich zelf gaan doen. De mannen hebben de spullen gekocht want vandaag was hun laatste dag in het huis, de dames hebben aan school gewerkt en ik heb verslagen gemaakt. Nadat we de mannen hadden uitgezwaaid, ben ik mijn kamer gaan opruimen. Ik heb kleren uitgezocht die ik hier achter wil laten en heb al een deel van mijn spullen in de koffer gedaan. Veder heb ik nog een rondje gelopen, uitgebreid geluncht en de was gedaan.
Rond 19:30 zijn we gaan eten, na het eten hebben we thee gedronken en lekker op de bank gezeten.
Reisverslag 21-04-2012
Reisverslag 22-04-2012
Reisverslag 23-04-2012
Reisverslag 24-04-2012
S avond hebben we lekker pannenkoeken gegeten en heb ik film gekeken.
Reisverslag 25-04-2012